Geen brandalarm, wel een brandbrief van onze directeuren

18 september 2018
De directeuren van SPOLT werden onlangs door hun vakbond, de Algemene Vereniging voor Schoolleiders (AVS), opgeroepen om op 12 september door middel van een ontruimingsactie aandacht te vragen voor hun grote werkdruk en ondermaatse salariŽring.De AVS riep haar leden op om die dag het brandalarm af te laten gaan en de scholen te ontruimen. De directeuren van SPOLT willen weliswaar graag aandacht voor hun positie, maar zij kozen er voor om niet aan deze actie deel te nemen.

Om te beginnen vonden zij een brandalarm niet het gepaste middel om hun eisen kracht bij te zetten. Daarnaast zijn zij van mening dat acties voor een passende salariŽring niet moeten leiden tot een versnipperd krachtenveld waarbij elke beroepsgroep apart moet opkomen voor zijn rechten. Eerder al waren er onderwijsstakingen, georganiseerd door lerarenvakbonden.

Onze directeuren stonden achter de leraren toen zij staakten.
Zij bepleiten het inrichten van een compleet en uitgebalanceerd functiewaarderingssysteem voor alle medewerkers in het onderwijs. Goede arbeidsvoorwaarden voor iedereen dus.

Ik heb grote waardering voor hun opstelling; ook hier tonen onze directeuren leiderschap. Het is nu van belang dat de rijksoverheid ook dit signaal oppikt.
Geen brandalarm dus, wel deze brandbrief.Onze Scholen