De Schakel Ittervoort

Klik hier om naar de webiste van de Schakel te gaan.

Basisschool De Schakel te Ittervoort maakt deel uit van het cluster HIN samen met BS St. Lambertus uit Neeritter en BS De Wegwijzer uit Hunsel. Zij maken deel uit van SPOLT (Stichting Primair Onderwijs Leudal & Thornerkwartier).

Samen zitten de scholen in een fusietraject met als uitkomst het vormgeven van een Integraal KindCentrum. Dat gaan we doen met andere partners (o.a. HOERA Kinderopvang en Bibliocenter).

We verwachten dat we gedurende schooljaar 2022-2023 naar onze nieuwe locatie (Heijerveld te Ittervoort) zullen overgaan.

 

Behalve de basisschool zijn in ons gebouw ook ondergebracht HOERA Kindercentra met buitenschoolse opvang en een peuterprogramma, de tussenschoolse opvang via enkele vrijwillige ouders en een bibliotheekvoorziening voor kinderen en volwassenen van Stichting Bibliocenter Weert.

 

Onderwijs, kinderopvang en een bibliotheek onder één dak. Dat helpt ons bij het realiseren van onze visie op onderwijs. Wij streven naar kwalitatief goed onderwijs dat boeiend en betekenisvol is voor alle kinderen en zo goed mogelijk is afgestemd op de mogelijkheden, behoeften en interesses van iedereen.

 

Wij willen een school zijn met een leeromgeving waar iedereen zich veilig en vertrouwd voelt, waar we elkaar met respect benaderen in een open en gezellige sfeer en waar iedereen zijn talenten kan laten zien.

 

Cluster HIN blijft in ontwikkeling waardoor we de kwaliteit van het onderwijs proberen te waarborgen. Dit willen we vooral samen doen, met elkaar en betrokken partners. Dit met als doel om plezier en vertrouwen te vergroten in ons onderwijs. Door een optimale samenwerking en het benutten van de beschikbare talenten proberen we kwalitatief goed onderwijs op maat te leveren voor en met onze leerlingen.  Het gaat uiteindelijk om hun perspectief, hun toekomst en hun groei en ontwikkeling.

 

Deze ambitie willen we de inspirerende titel meegeven:

'School zijn we samen, de toekomst dat ben jij!'